Ontwikkelingen Cogo in 2020

Posted on Posted in cogo

The road to 3.0

Volgend jaar staat bij Baas geo-informatie in het teken van grote veranderingen. Dan gaan we namelijk de ‘3.0’ versie van Cogo data collection lanceren! Op de achtergrond zijn we hier al een tijdje mee bezig, maar dit is het moment daar om er wat meer over te vertellen.

Dit artikel is het startpunt van onze communicatie over 3.0 en gaandeweg zullen we jullie op de hoogte blijven houden over onze vorderingen. Wil je continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan is het handig om deze LinkedIn groep te volgen.

Wat gaat er veranderen?

  • Punten, lijnen en vlakken! Jazeker, het gaat eindelijk gebeuren. De nieuwe versie zal straks punten, lijnen en vlakken kunnen muteren. Uiteraard op de eenvoudige manier zoals je al gewend bent en volledig geschikt voor touch.
  • Cogo in je moedertaal. De nieuwe versie zal in het Nederlands en Engels beschikbaar zijn. Hier hoef je niets voor te doen, de applicatie kiest op basis van je instellingen de juiste taal. Liever Frans of Duits? Via een kleine aanpassing kunnen we eenvoudig een nieuwe taal toevoegen aan de applicatie.
  • Eenvoudigere én uitgebreidere beheermogelijkheden. We willen het zo makkelijk mogelijk maken voor beheerders, terwijl we ook meer mogelijkheden willen om bepaalde zaken aan te passen. Dit lijkt elkaar tegen te spreken en is ook een uitdaging, maar de beta uitvoering van de beheer omgeving belooft al veel goeds.
  • Interface verbeteringen: De nieuwe Cogo zal op basis van de grootte van het scherm de interface aanpassen. Wanneer je op een telefoon geodata verzamelt zal de informatie klein en compact zijn. Op een tablet of een desktop zal direct meer informatie getoond worden.
  • Dark mode! Dark mode zal automatisch worden geactiveerd als je dit hebt ingesteld in je besturingssysteem.
  • Documentatie! Hoewel elke gebruiker zonder instructies met Cogo aan de slag kan gaan, is er behoefte om e.e.a. na te kunnen lezen. Voor Cogo 3 worden daarom handleidingen gemaakt en aanvullende documentatie voor beheerders.

Hoe ziet de planning eruit?

Begin januari zal als eerste de nieuwe beheer omgeving live gaan. Deze versie wordt momenteel flink getest en zal de huidige beheeromgeving gaan vervangen. In februari zullen we de eerste versie lanceren van Cogo als desktop-web-app. Deze versie zal parallel aan de huidige versie van Cogo draaien. Gedurende het voorjaar zullen de nodige aanpassingen worden doorgevoerd en de versies voor de drie grote app-platforms iOS, Android en Windows worden gelanceerd.

De tweede helft van 2020 zal in het teken staan van verder fine-tunen van de nieuwe functionaliteiten.

Gedurende het traject zullen we samen met een testgroep alle functionaliteiten testen en feedback vergaren over welke zaken beter of anders kunnen. Na de lancering van de eerste versie van 3.0 zullen we gedurende het jaar (en daarna) blijven doorontwikkelen aan nieuwe verbeteringen. Om uiteindelijk dé geodata verzamel tool voor organisaties in Nederland en daarbuiten te worden.

Interesse om deel te nemen aan de testgroep? Laat het ons weten via een PM of info@baasgeo.com