MapGallery 5

Posted on Posted in mapgallery

MapGallery is een krachtige en intuïtieve WebGIS oplossing, gemaakt om de omgeving in kaart te brengen en beter te begrijpen. Versie 5 van MapGallery is deze week uitgebracht. Wat is er precies veranderd?

Nieuw

Veel meer kaart! De statische panelen links en rechts zijn vervangen door ‘floating cards’. Hierdoor loopt de kaart door en liggen de legenda en kaartlagen boven op de kaart. Zo kan de volledige breedte van het venster worden benut. Daar naast kunnen de legenda’s meer informatie tonen terwijl ze minder ruimte innemen.

Nieuwe interface MapGallery 5

Verbeterd gebruikersbeheer. Dit is een fundamentele en ingrijpende verbetering van de manier waarop gebruikers worden beheerd in MapGallery. De nieuwe opzet zorgt voor meer flexibiliteit en efficiënter beheer. Het beheer sluit daarnaast beter aan bij Single-Sign-On installaties.

Widgets. Kaart informatie kan worden toegevoegd aan een website of blog door een thema in te sluiten als widget. Via de deel knop wordt er automatisch een insluitcode gemaakt voor elk afzonderlijk thema.

Installeer MapGallery

WebApp. MapGallery functioneert als een Progressive Web App (PWA). Dit betekent dat de applicatie eenvoudig kan worden toegevoegd als app aan het start menu of het beginscherm.

Verbeterd

De snelheid is flink verbeterd. Dit is vooral te merken aan de opstarttijd en response tijden van de applicatie. Het gedeelte van de kaart rendering is compleet herschreven om deze snelheidswinst te halen.

MapGallery zal op basis van de grootte van het scherm de interface aanpassen. Op een telefoon zal de informatie klein en compact zijn. Op een tablet of een desktop zal direct meer informatie getoond worden.

Tot slot

Een aantal kleine doorontwikkelingen. Legenda’s kunnen worden weergegeven in hi-res, ook op je 4k of retina scherm ziet de kaart en de legenda er spatzuiver uit. Metadata is veel sneller terug te vinden door de ‘i’ knop in de legenda. Het download venster is eenvoudiger geworden en de downloads worden op de achergrond uitgevoerd.

LinkedIn groep

Wil je continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan is het handig om deze LinkedIn groep te volgen.