Inspecties met de app Cogo Data Collection

Posted on Posted in tools

Inspecties met de app Cogo Data Collection – super eenvoudig geo-data verzamelen via OGC standaarden

GeoBuzz | 15:15 – 16:00 | Dexter 26 | Thema: De versnellende organisatie

Update: Presentatie gemist? Zie onderstaande video’s voor een indruk.
YouTube gebruikers: https://www.youtube.com/watch?v=B0_LLe9fZS0
YouTube beheerders: https://www.youtube.com/watch?v=TpRwPf-R6Qs

Op woensdag 22 november, tijdens de GeoBuzz houd ik een workshop over de app Cogo Data Collection. Cogo is een soort Collector for GeoServer en maakt geo-data verzamelen wel heel eenvoudig. Elke gebruiker kan zonder instructies de app overal gebruiken om gegevens te verifiëren, nieuwe waarnemingen te registreren of te reageren op incidenten.

Cogo werkt met elke GIS server die WFS-T ondersteund. De data wordt automatisch opgeslagen in uw eigen GIS omgeving, zoals bijvoorbeeld GeoServer. Cogo wordt al breed ingezet bij gemeenten en veiligheidsregio’s. De OGC geo-standaarden zijn anno 2017 nog steeds hip!

Workshop
Het doel van de workshop is om zelf te ervaren hoe snel & eenvoudig gegevens via Cogo verzameld kunnen worden en welke kansen dit biedt voor uw organisatie. Daarnaast staan we stil bij de mogelijkheden die ontstaan als de gegevens direct in uw eigen GIS omgeving zijn opgeslagen.

De workshop bestaat uit twee delen.

  1. Achtergrond
    Wat is WFS-T en hoe past een mobiele app in dit plaatje? Waar liggen de kansen om snel en eenvoudig data te verzamelen? Eigen geodata is goud waard!
  2. Hands-on workshop
    De app inrichten, zelf formulieren maken en gebruikers uitnodigen. Daarnaast gaan we natuurlijk ook direct geo-data verzamelen!

Nog veel meer op GeoBuzz!
Op het programma van GeoBuzz staat nog veel meer. Kijk eens naar de boeiende workshop van het Kadaster over het landmeetvak en natuurlijk de jaarlijkse OSGeo.nl dag over Open Source ontwikkelingen. Qgis komt ruim aan bod met een kijkje in de community door Raymond Nijssen en de allerlaatste ontwikkelingen met 3D in QGIS door Richard Duivenvoorde. Daarnaast vertelt Thijs Brentjens over de OpenGeoGroep en haar meerdere vormen van Samenwerking.

Biografie
Msc. Ing. Bart Baas (Baasgeo) is zelfstandig en onafhankelijk adviseur voor geo informatie vraagstukken en lid van de OpenGeoGroep. Zijn interesse in open source software, programmeren en geo-data combineert hij via praktische oplossingen. Na ruim 5 jaar werkzaam te zijn geweest als ingenieur in de civiele techniek heeft hij in 2012 de masteropleiding GIMA aan de universiteit van TU Delft afgerond.

Meer informatie
geobuzz.nl
cogocollect.com
osgeo.nl/dag